Labskovs


Bo Bech slår benene væk under drengerøvene Johnny og Michael fra Søvilla Kro og Motel med denne herreret. Prøv selv opskriften på Bo Bechs labskovs!
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 12

Ingredienser
Oksespidsbryst, bagekartofler, løg, timian, laurbærblade, smør, purløg

Skær oksebrystet i mundrette tern og kom kødstykkerne i en gryde med koldt vand og en smule salt. Sæt gryden over at koge, så urenhederne fra kødet flyder til tops. Hæld nu kødet over i et dørslag, skyld grundigt og kom det igen over i gryden med friskt vand.
Skær også bagekartoflerne i mundrette stykker og løg dem nu ovenpå kødet sammen med grove stykker løg, frisk timian og laurbærblade. Læg låg på og sæt igen gryden over at koge, denne gang til kødet er mørt.
Når gryden har kogt så længe, at der kun er lidt væske tilbage ved kødet i bunden af gryden tages den af kogepladen. Lad låget blive på, mens den grove labskovs trækker 20 minutters tid. Herefter fjernes timianstilke og laurbærblade, en god klat smør tilsættes, og der moses godt rundt i gryden med et piskeris. Tilsæt masser af friskhakket purløg og eventuelt en ekstra klat smør inden servering. 

Server med syltede rødbeder!











Ingen kommentarer:

Send en kommentar