Æble Tarte Tatin


Personalet på Under Sejlet har svært ved at udtale den klassiske franske dessert; [taʁt tatɛ̃]. Heldigvis går det bedre med at tilberede den efter Bo Bechs lækre opskrift.
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 9


Ingredienser
Æble, smør, sukker, butterdej

Skær æblet over på midten, fjern kernehuset og stilken.
Smør en pande med en god klat smør, hæld sukker i og ryst, så det fordeler sig. Læg æblerne med skæresiden nedad og læg et udskåret stykket butterdej henover. 
Sæt panden over på et meget varmt blus og lad sukkeret smelte sammen med smørret. Sæt derefter det hele ovnen, til butterdejen er færdigbagt.
Anret desserten på en tallerken, med bunden i vejret, og fyld hullet fra æblets skrog med lidt af den dejlige sirup.

Serveres gerne med en kugle vaniljeis!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar