Broccolisalat med pesto


Den for børn så berygtede broccoli bliver peppet op af Bo Bech, da han lærer køkkendamerne fra Bornholms Efterskole, Hanne & Hanne, opskriften på denne enkle og delikate råkostsalat. 
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 9


Ingredienser
Broccoli, pistaciekerner, basilikum, rapsolie, revet citronskal

Broccoliens stokke deles groft og de skæres i papirtynde skiver på en pålægsmaskine. Skiverne lægges i vand et stykke tid, så de bliver smukt bøjede og lækkert sprøde. Imens tilberedes pestoen.
En håndfuld pistaciekerner blendes med en ordentlig røvfuld basilikum og en god sjat olie. Normalt bruger man olivenolie til en pesto, men så vidt jeg kan se, bruger Bo Bech bornholmsk rapsolie i anledning af sit besøg på solskinsøen. Til sidst smages pestoen til med salt.
Broccoli-træerne vendes med pestoen og fintrevet skal af frisk citron.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar