Gratineret blomkål med sennep


Bo Bech lærer køkkenchefen Morten opskriften på dette sunde og delikate alternativ til den ellers fede garniture, som skal serveres på Sønderborg Kaserne. 
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 7
Ingredienser
Et helt blomkålshoved, dijonsennep, rasp 

Det hele blomkål steges i en gryde, dækket af bagepapir. Når Blomkålet er mørt, men stadig fast, pensles det med dijonsennep og dækkes til med rasp. Gratineres i ovnen ved maximum varme, til ydersiden er gylden og sprød.



4 kommentarer:

  1. Til opskriften Sennepsglaseret blomkål har jeg et spørgsmål:

    Skal hele blomkålshovedet pakkes ind i bagepapir?
    Skal det blot stege i smør? Dvs. slet ikke noget væske ved?

    SvarSlet
  2. Tænker bagepapiret skal fugtes. det gør jeg hver gang og det bliver godt.

    SvarSlet
  3. Der skal ikke vand ved, for blomkålet indeholder vand nok til at det bliver dampet i egen saft og det er ikke nødvendigt at fugte bagepapiret, for det kan ikke klistre til blomkål (specielt ikke når det damper under bagepapiret).

    SvarSlet