Boller i selleri


Morten skal lære Bo Bechs opskrift på sellerisauce med oksekødboller og friske æblestykker, så de sultne sergeantelever på Sønderborg Kaserne kan få et sundt og næringsrigt måltid, når de kommer hjem fra felten.
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 7
Ingredienser
Kødboller 
500 gram hakket oksekød, 2 æg, 1 dl letmælk 

Oksekødet røres en anelse sammen med salt, peber og æg. Mælken tilsættes og der røres atter rundt, men kun lige til farsen hænger sammen. Herefter stilles den på køl for at trække. Med en ske formes farsen til boller, som kommes i kogende vand. Når de flyder op til overfladen er de færdige. 


Sauce
Smør, mel, skummetmælk, knoldselleri, persille, æble 

En klat smør smeltes i en gryde, og mel røres i til en smørbolle. Skummetmælk tilsættes til en cremet konsistens, og rustikke tern af knoldselleri tilsættes. Saucen passer sig selv lidt tid ved lav varme.
Kødbollerne og den friskhakkede persille røres i saucen. 
Lige inden servering blandes fine æblestykker i gryden. 


Serveres eksempelvis med kogt perlebyg.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar