Flødekartoflen får et velfortjent løft til de klassiske frikadeller, når Bo Bech giver Ahmed en god og nem opskrift, han kan bruge på sin restaurant; Perlen.
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 3
Ingredienser
Frikadeller
500 gram hakket kalv og flæsk, 2 æg, et løg, mel
Rør en fars af hakkekød, æg, grofthakket løg og salt og peber. Tilsæt et anelse mel, til det lige dækker toppen samt en lille smule mælk. Rør til farsen samler sig. Glat så farsen ud i skålen, dæk den til og lad den hvile på køl. Steg frikadellerne i masser af brusende smør.
Flødekartofler
Fløde, kartofler, citron, løg, dijonsennep, bredbladet persille
Kog kartoflerne, ikke helt møre men næsten. Skær dem ud i grove stykker.
Hæld lidt fløde i en gryde og sæt det over at koge. Når det bulderkoger puttes kartoflerne i gryden sammen med en anelse citronsaft og de fintsnittede løg.
En lille klat dijonsennep tilsættes, og gryden tages af blusset. Som det sidste blandes den friske, bredbladede persille i flødekartoflerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar