Chokoladekage


Her er kagen, som ifølge Bo Bech skal fordoble salget på Bornholmerfærgen. Opskriften er lige så enkel og smuk, som kagen selv!
Fra 'Med kniven for struben', sæson 4; episode 1

Ingredienser
275 gram sukker, 180 gram pasteuriserede æggeblommer, 315 gram pasteuriserede æggehvider, 275 gram smør, 275 gram chokolade, kakao

Smelt smørret og chokoladen sammen.
Pisk en æggesnaps af blommerne og lidt over halvdelen af sukkeret. Snapsen er færdig, når sukkeret er opløst.
Pisk æggehviderne - tilsæt først sukkeret, i det øjeblik hviderne skummer, og kun lidt ad gangen.
Kom først chokolademassen ned til æggesnapsen og vend. Vend derefter forsigtigt sammen med de piskede hvider. Pas meget på ikke at slå al luften ud!
Hæld 2/3 i en springform og bag den ved 175 grader i en halv times tid. 
Når kagen har kølet af, smøres resten af cremen på toppen, og der drysses med kakao.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar